Начало История на медицината Поява на тимпаничните термометри след 1970 година

Поява на тимпаничните термометри след 1970 година

От 1970г.

Поява на тимпаничните термометри след 1970 година - изображение

Много фактори могат да предизвикат промени в хомеостазата и температурата на тялото на пациента по време на операция, които могат да доведе до някои медицински усложнения. Анестезиолозите извършват непрекъснато наблюдение на пациента, за да се предотвратят евентуалните прояви на хипертермия (когато температурата на тялото стане твърде висока) и хипотермия (когато телесната температура стане твърде ниска). Има няколко места, на които телесната температура на пациентите може да бъде измерена с различна степен на точност. Това са устата, носът, подмишничната ямка, ректумът и ушният канал. Тимпаничните термометри са въведени в употреба след 1950 година.

Компанията „Arbrook, Inc.” създава система за проследяване на телесната температура, наречена „Surg-а-Temp” през 1970 година. Този апарат се използва за топлинно измерване на температурата на тъпанчевата мембрана. Веднъж измерени, данните се предават чрез проводник към апарата, където е се намира въздушен манометър, чиито показатели се отчитат от индикаторна игла.
Днешните тимпанични термометри са джобни устройства имащи инфрачервен датчик за измерване на температурата на пациента с цифров дисплей.

Статията е част от историята на:

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/818/arbrook-surg-a-temp

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиФизиологияЗдравни съветиЛюбопитноПроизводителиЛеченияЛайфстайлХранене при...НовиниАлтернативна медицинаБотаникаНормативни актовеОткритияГеографияСпортТестовеМедицински изследванияСпециалистиКлинични пътеки