Начало История на медицината Професионално развитие на Иван Павлов след 1900 година

Професионално развитие на Иван Павлов след 1900 година

От 1900г.

Професионално развитие на Иван Павлов след 1900 година  - изображение

Към 1900 година руският физиолог Иван Павлов е доста известен сред лекарите и учените по света. Медиците, преминали специализация в неговата лаборатория, се връщат към практиката си и разнасят новините за проучванията му. Изследователи от цял свят посещават лабораторията, за да се научат да прилагат уникалните хирургични манипулации, които Павлов е усъвършенствал.

През 1898 година един от неговите сътрудници превежда книгата му „Лекции върху работата на главните храносмилателни жлези” (написана е една година по-рано) на немски език и в следващите години тя се появява на френски и английски език.

Публикациите на известния физиолог правят знанията и откритията му лесно достъпни за колегите му в Западна Европа и Съединените щати, много малко от които знаят руски език. По този начин цялостното развитие на физиологията като наука бележи напредък, тъй като знанието за това как функционира организмът става общо за учените по света.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. Даниел Тоудес, "Иван Павлов - старейшината на световната физиология", изд. "Рива", 2008 година

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛичностиГеографияЛайфстайлЛюбопитноНовиниНаправления в медицинатаОткритияСнимкиАнкетиАлт. медицинаСоциални грижиЗдравни съветиСпортТестовеОрганизацииРецептиВидеоКомпании и организации