Начало История на медицината Развитие на биологията през 20 век

Развитие на биологията през 20 век

От 1900г.

Развитие на биологията през 20 век - изображение

В началото на 20-ти век, биологичните изследвания до голяма степен започват да се превръщат в професионално начинание. За съжаление все още голяма част от работата се върши в съгласие със способите на естествената история, които се стремят да подчертаят морфологичния и филогенетичния анализ в сравнение с базираните на експерименти обяснения. Въпреки това, физиолозите и ембриозите-антивиталисти се противопоставят на експериментите, особено в Европа. Въпреки това експерименталните подходи на изследване добиват все по-голяма популярност, особено в области като В огромния наследственост и обмяна на веществата.
От 1900 до 1910 демонстрира силата на експериментите в областта на биологията. В следващите десетилетия, експерименталната работа измества естествената история като доминиращ способ на научните и изследвания.

Сред науките, повлияли развитието на биологията са екологията, класическата генетика, биохимия, микробиология, молекулярна биология.

Влияние на екологията в развитието на биологията

Екологията като наука е оказала огромно значение на развитието на биологията. Тя се разраства изключително бързо, а Международната програма по биология се опитва да приложи глобалните научни методи (успешни за физическите науки) при екологията, занимаваща се с екосистемите.

                                             

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_biology

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаГеографияЛайфстайлОткритияЛичностиСнимкиПсихологияЛюбопитноНовиниПроизводителиОрганизацииЗдравни съветиСпортСоциални грижиФизиологияАлтернативна медицинаРецептиКомпании и организации