Начало История на медицината Развитие на "Тева" до 80-те години на 20-ти век

Развитие на "Тева" до 80-те години на 20-ти век

От 1964г.

Развитие на "Тева" до 80-те години на 20-ти век - изображение

През 1964 година израелските компании "Ася" и "Зори" се обединили, а дванадесет години по-късно към тях присъединила и "Тева". В резултат на това, безспорно мащабно сливане, бил формиран най-големият фармацевтичен бранд в Израел, а именно - "Тева Фармасютикъл Индъстриз" ("Teva Pharmaceutical Industries"), под което наименование е познат той и днес.

Малко по-рано, през 1971-ва, в Петах Тиква врати отворило ново химическо предприятие – "Assia Chemical Industries Ltd"., което впоследствие щяло да се превърне в основния отдел на "Тева" за разработка на активни фармацевтични съставки.

През 1972-ра с пълна сила заработила и лабораторията "Biological Laboratories Teva". Тогава било поставено началото на редица сътрудничества с глобални организации, специализирани в производството на лекарства.

С поставянето на символичното начало на "Тева Фармасютикъл Индъстриз" през 1976-та за изпълнителен директор на компанията бил избран икономистът Ели Хурвитц, който заемал въпросния пост чак до 2002-ра. Хурвитц бил визионер, човек с немалко добри идеи и се изявявал като стриктен ръководител, който допринесъл много за развитието на бранда до началото на новия век.През 1879г. "Тева" установила своето главно седалище в Петах Тиква, каквото е и настоящото му местоположение.

А през следващото десетилетие брандът щял се изправи пред серия от присвоявания, които щели да отворят много възможности за налагането му на фармацевтичните пазари в САЩ и Европа.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.tevapharm.com/about/history/

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиНаправления в медицинатаСпециалистиНовиниПроизводителиОрганизацииАптекиТестовеЛюбопитноНормативни актовеЛичностиЛайфстайлОткритияБотаника