Начало История на медицината Странни методи на лечение. Наркотични медикаменти

Странни методи на лечение. Наркотични медикаменти

От 1859г.

Странни методи на лечение. Наркотични медикаменти - изображение

Фармацевтичната компания Байер, имаща дълга история, получава най-голямата си известност с откритието на аспирина. През 1898 година немската компания пуска на пазара своето новоразработено лекарство за успокояване на кашлица, което наричат „Хероин”. В продължение на 15 години специалистите не забелязват опасните странични ефекти на лекарството.

В началото на XIX век голяма популярност набират кокаиновите капки и близалки. Първият медикамент се използва срещу силен зъбобол, а другият - в случай на проблеми с гласните струни. И двата медикамента се считат за доста успешни.
Установената в Ню Йорк фармацевтична компания, специализирана в производството на генерични лекарствени препарати "Martin Smith Company" пуска на пазара медикамента гликохероин. Считало се е, че новият препарат се справя успешно със симптомите на астма, пневмония и остра болка.

Фармацевтична компания "McCormick" в началото на деветнадесети век пуска на пазара лекарство, получено от опиум. През 1859 г. около 5% от британците използват този препарат на таблетки, за да се справят болката. Приет във вид на тинктура препаратът лекува кашлица и стомашни заболявания.

През 50-те години на миналия век популярни стават бензедриновите инхалатори, чиято основна суровина са амфетамините се раздават на пътниците, ползващи въздушен транспорт, за да намалят болката по време на полета. Това лекарство се използва като аналгетик.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://museum.impharma.ru/text/441

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиНормативни актовеНовиниЛеченияКлинични пътекиЛюбопитноОрганизацииЛайфстайлАнкетиБотаникаПсихологияСпортСнимкиМедицински изследванияЗаведенияСоциални грижиИнтервютаСпециалистиГеографияДиетиЛичностиНаправления в медицината