Начало История на медицината Създаване на "Watson Pharmaceuticals" през 1983 година

Създаване на "Watson Pharmaceuticals" през 1983 година

От 1983г.

Създаване на "Watson Pharmaceuticals" през 1983 година - изображение

Тайванецът Алън Чао е напуснал родната си страна през 1968 г., за да учи фармация в САЩ. След само пет години обучение, Чао успял да завърши и докторската си степен по фармакология в университета "Purdue University". След това, младият учен започнал да работи за фармацевтичния производител "G.D. Searle & Co".

Отнели му само пет години работа като изследовател, за да си извоюва позицията на директор, отговорен за разработването на различните лекарствени продукти и усъвършенстването на новаторски фармацевтични технологии. След няколко години на този пост, амбицията на Чао го карала да преследва нови професионални върхове. Той искал да заличи собствената си компания и да създаде ново фармацевтично дружество от нулата.

Мотивацията на Чао да реализира тази си мечта отчасти била провокирана от родителите на тайванския фармацевт. Майка му му казала: "Знаеш ли, ти никога няма да спечелиш Нобелова награда". Това били нейните думи към сина й, когато той започнал работа в "G.D. Searle & Co".

В действителност, родителите на Чао първоначално се надявали, че наследникът им ще се върне в Тайван, за да поеме семейния бизнес, съсредоточен във фармацевтичното производство. Когато баща Чао разбрал, че синът му щеше да започне кариерата си в САЩ, той продал семейния бизнес, а след това и той, и съпругата му се преместили в Калифорния, за да се пенсионират.

През цялата си кариера в „G.D. Searle & Co”, майка на Чао съветвала сина си да поеме риск и да създаде своя собствена фармацевтична компания. Желанието й се сбъднало през 1983 г., когато Алън Чао стартирал разработването на своя проект, който щял да се се превърне в "Watson Pharmaceuticals".

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.fundinguniverse.com/company-histories/watson-pharmaceuticals-inc-history/

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

История