Начало История на медицината Урината като средство за лечение в миналото. Приложение в стоматологията

Урината като средство за лечение в миналото. Приложение в стоматологията

От 1977г.

Урината като средство за лечение в миналото. Приложение в стоматологията - изображение

Първоначалната реакция на почти всеки човек, когато се спомене за използването на урина за лечение е възмутителна. Истината е обаче, че уринотерапията се е прилагала в продължение на хиляди години, прилага се и до днес.

Лечението с урина е намирало успешно приложение за облекчаване на различни симптоми и лечение на различни заболявания, включително и проблеми със зъбите и венците.

Индийският активист и министър-председател на Индия за периода 1977-1979 година, Моранджи Десай, бил "фен" на уринотерапията. Той пиел всеки ден своята сутрешна урина и е защитавал своите хипотези, че това "питие" помага при заболявания на очите, ушите, зъбите и кожата.

Посочил я и като отличен имуностимулатор. Успял е да доживее до 99 години. Въпросът, дали тази възраст се дължи на всекидневното пиене на урина, е спорен.

Според индийският автор на "Wonders of Uropathy", Г. К. Такар, измиването и изплакването на устата с урина правело чудеса със зъбите и венците при:

  • зъбобол;
  • разклатен зъб - изплакването на устата с урина в продължение на седмица помагало за стягане и задържане на зъба;
  • гингивит - възпаление на венците;
  • пиорея на венците и пародонтит;
  • абсцеси и гангрена.

Смятало се, че изплакването на устата с урина помагало и при наличие на зъбен камък, както и при тежки инфекции на зъбните корени.

Примерни рецепти с урина прилагани в миналото:

Д-р Такар съветвал жабуренето на устата в продължение на 10-15 минути със сутрешна урина, тъй като имала най-силни терапевтични свойства. Препоръчвал процедурата да се прави 3-4 пъти дневно.

"Използването на урината като вода за уста всяка вечер, ще ви даде доживотна гаранция за вашите зъби", д-р Такар.

Д-р С. Р. Митал съветвал да се изплаква устата с урина в продължение на 2-3 минути, след което да се поставя парче плат, напоено с урина на болното място.

След екстракция (вадене) на зъб се препоръчвало изплакването на устата с урина на всеки 15-30 минути за по-бързо зарастване на раната.

Статията е част от историята на:

4.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.healingteethnaturally.com/urine-therapy-teeth-gum-problems.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаКлинични пътекиЛюбопитноАлтернативна медицинаНовиниЗдравни съветиЛайфстайлРецептиЛеченияСнимкиМедицински изследванияХранене при...БотаникаКомпании и организацииЛичностиОткритияГеографияПсихологияОрганизацииСоциални грижиИнтервютаНормативни актовеЗаведенияСпециалистиАнкетиДиетиСпорт