Начало История на медицината Хомо флоренсис като част от човешката еволюция

Хомо флоренсис като част от човешката еволюция

От 2004г.

Хомо флоренсис като част от човешката еволюция - изображение

Флоренският човек, известен и като Хомо флоренсис представлява организмов вид, произхождащ от рода Хора (Homo). Останки от флоренски човек са открити за пръв път през 2004 година в пещера на индонезийския остров Флорес. Откритите останки са уникални, защото предоставят любопитна визуализация на новооткрития вид. Впоследствие става ясно, че отличителни белези за Флоренския човек са дребното тяло, малкият мозък и сравнително късното изчезване на вида.

Видът вероятно е населявал е остров Флорес преди около 94 до 13 хил. години. Доказано е, че успешно е съжителствал с представители на Хомо сапиенс. Някои научни хипотези считат, че Флоренските хора са подвид на съвременните представители на вида.
По външен вид Homo floresiensis напомня на Homo erectus, но са по-дребни. Според наличните данни ръстът на възрастните индивиди е около един метър, теглото е в рамките на 25 килограма.
Любопитен факт е, че в близост до кости на  хомо флоренсис са открити и овъглени кости от риби, жаби, змии, костенурки, птици, гризачи, прилепи. Това доказва, че тези хоминиди вероятно са използвали огъня, за да приготвят храната си. За да се сдобият с тях флоренските хора са използвали множество направени от тях сечива. Доказателство за това твърдение са откритите каменни остриета, резци, шила, ками, късове от камък и различни отломки. Някои от инструментите са били направени от кости на Stegodon (предшественик на съвременните слонове), което предполага, че  Х. флоренсис са ги преследвали.

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://archaeology.about.com/od/humanorigins/a/flores.htm

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛюбопитноЛайфстайлСнимкиРецептиНовиниАнкетиПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиОрганизацииЛичностиНормативни актовеХранене при...Клинични пътекиСпортЛечения