Начало История на медицината Доктор Рейчъл Ремен и медицинската й практика от края на 20 век в САЩ

Доктор Рейчъл Ремен и медицинската й практика от края на 20 век в САЩ

От 1993г.

Доктор Рейчъл Ремен и медицинската й практика от края на 20 век в САЩ - изображение

В свое известно интервю известната лекарка д-р Рейчъл Наоми Ремен казва: "Не помня как избрах да стана медик. Има деветима лекари и две медицински сестри в две поколения назад в моето семейство. Когато бях малка, мислех, че хората порастват, а след това те просто стават лекари. Никога не съм си мислила, че ще работя нещо различно от това".

За да осигури качествена грижа за пациентите си, д-р Рейчъл Наоми Ремен съчетава изкуството и науката в медицината чрез холистичния си подход. Тя е един от първите западни медици, практикуващи в цялостното здравно движение за възстановяване на ума и тялото. Тя е съосновател и медицински директор на програмата за взаимопомощ и грижи за пациентите с ракови заболявания и техните семейства в продължение на почти тридесет години.

Рейчъл Ремън е родена в семейство на лекари и медицински сестри, а дядо й е ортодоксален равин. Като дете тя се чувства разкъсвана между религиозния път или медицинската кариера, но успява да комбинира двата вида кариерно развитие, ставайки холистичен лекар. Като човек, страдащ от хронична болест(в ранна възраст е диагностицирана с болестта на Крон), д-р Ремен споделя опита си от това да бъде пациент, както и лекар - перспектива, която се цени високо навсякъде по света. Разказвач и публичен говорител, д-р Ремен припомня на пациентите как да използват потенциала на собствения си живот, за да направят разлика в правилната за тях посока. А на останалите лекари, Рейчъл напомня да бъдат верни на Хипократовата клетва, да спазват своя ангажимент и да служат на живота и пациентите.

Доктор Ремен е клиничен професор по семейна и обществена медицина в Катедрата по медицина в Калифорнийския университет в Сан Франциско (UCSF). Лекарката е и директор на иновативния курс на UCSF "Изкуството на лечителя". Тя е и на чело на Института за изследване на здравето и болестите, който лекарката основава през 1993 г. Тя е част от програмата за професионално развитие на дипломираните лекари. Доктор Ремен е автор на две харесвани книги „Kitchen Wisdom: Stories That Heal”, публикувана през 1996 г. и "Мy Grandfather's Blessings: Stories of Strength, Refuge and Belonging", публикувана през 2000 г.

Д-р Ремен е национално признат медицински реформатор и възпитател, който вижда практиката в медицинската наука като духовен път. Работата й е призната с редица почетни степени, лекарката е канена да преподава в медицински училища и болници на територията на САЩ.

По статията работи: Виктория Милова

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

Източник и снимка: cfmedicine.nlm.nih.gov/physicians/biography_264.html

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиИсторияНовиниОрганизацииИзследвания