Начало История на медицината Исторически сведения за появата на лесбианизъм през вековете

Исторически сведения за появата на лесбианизъм през вековете

От 1300г.

Исторически сведения за появата на лесбианизъм през вековете - изображение

Лесбианизмът се дефинира като сексуално и романтично желание, пораждащо се между жени. За съжаление съществуват много по-малко исторически документи, разказващи за този тип човешка сексуалност, много повече се говори за историята на мъжката хомосексуалност. Този факт вероятно се дължи на множеството писания и записи, фокусирани предимно върху мъжете. Пример за лесбийството като незаконен акт може да се открие в късното Средновековие (1300-1500).

Законите, създадени по време на Инквизицията в Испания и Римска империя се споменава изрично за лесбийството (както и за мъжката содомия). Англия например никога не е имала никакви закони, забраняващи лесбианизма, а през определени времеви периоди (особено на 17-ти 19-ти век) хомосексуалността, проявяваща се между жени е приемана.

В САЩ се предлагат няколко закона (неформално те се обмислят още от колониалните времена). Един от тях е предложен от Томас Джеферсън през 1780 година, но нито един от тях не влиза в сила, а в някои случаи предложенията биват отхвърлени напълно.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_lesbianism

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛюбопитноНовиниЛайфстайлСнимкиПсихологияАнкетиИнтервютаРецептиАлтернативна медицинаКомпании и организацииСпортОткритияЛичностиГеографияХранене при...Здравни съветиФизиологияОрганизацииСоциални грижиТестовеЗаведенияДиетиНормативни актовеКлинични пътекиЛеченияСпециалистиБотаника