Начало История на медицината Образование и обучение на Рене Лаенек

Образование и обучение на Рене Лаенек

От 1800г.

Образование и обучение на Рене Лаенек - изображение

Веднага след пристигането си в Париж (около 1800 година), Рене Лаенек не губи некакво време. Почти веднага се започва да учи медицина в най-добрата болница на града – "Шарите". Там, той започва да работи с Жан-Никола Корвизар, който впоследствие става личен лекар на Наполеон Бонапарт през 1804 г. Подходът на Корвизар към медицината цели насочване на вниманието към диагностичните признаци и откриване на връзката им със заболяванията.

Образованието и обучението на Лаенек бива белязано от принципа: "Прочети малко, виж много, направи много." Този надпис често се среща в дисекционните зали, където студентите се обучавали. Неговата пламенна работа се увенчава с успех, той е удостоен с две желани отличия. Първо, той е поканен от неговите преподаватели да се присъедини към "Societe d'Instruction Medicale", където студентите могат да наблюдават и да отправят градивна критика към работата на своите състуденти в дисекционните зали.

След този момент Рене Лаенек премива успешно подборен изпит, който му дава право да започне програма по медицинско обучение за специални студенти в "École Pratique".

Статията е част от историята на:

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://biography.yourdictionary.com/rene-laennec

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиНовиниФизиология