Начало История на медицината Развитие на "Рош" до края на 80-те години на 20-ти век

Развитие на "Рош" до края на 80-те години на 20-ти век

От 1978г.

Развитие на "Рош" до края на 80-те години на 20-ти век  - изображение

През 1978г. в управленския състав на швейцарската организация "Рош" настъпила важна промяна. За председател на борда на директорите бил избран не кой да е, а Фриц Гербер.

Гербер бил адвокат по професия и едновременно с това - доктор на науките. Той бил начетен мъж, много упорит и неуморен в преследването на целите си. С две думи, от точно такъв човек именно имала нужда компанията, за да излезе от кризата, сполетяла я още в края на миналото десетилетие.

Благодарение на доброто ръководство на швейцареца, по време на неговото председателстване били взети редица добри решения. Едно от тях било пускането на пазара на лекарствения препарат "Зантак" ("Zantac") през 80-те години на 20-ти век, употребяван за лечение на язви и други стомашни проблеми. Въвеждането на новия продукт било осъществено съвместно с британския фармацевтичен бранд "GlaxoSmithKline" (историята, на който е също много интересна и ви обещаваме да ви разкажем).

Рекламната кампания на "Зантак" била мащабна и изключително агресивна, а в нея били въвлечени общо 750 търговски представители на "Рош". Основната цел била продуктът да се "изправи" срещу своя "колега" "Тагамет" (медикамент на "GlaxoSmithKline") и по-важното - да го изпревари по продажби. Речено, сторено. Само за шест месеца "Zantac" станал един от най-продаваните продукти сред себеподобните си.

Едновременно с това, през този период компанията заела челна позиция в областта на генното инженерство, най-вече с производството на интерферони. През юни 1986г. бил създаден Roferon-A, който впоследствие бил използван за третиране на редки форми на рак.

Последните години на 80-те се характеризирали с мащабна структурна реорганизация на бранда. Ръководителите от всички компании на "Рош" се събрали и решили отделните бизнес единици да станат още по-автономни. Били създадени стандартни практики за отчитане на счетоводната дейност, които били приложени във всички области. А през следващото десетилетие "Рош" щяла се изправи пред нови реформи и предизвикателства.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.fundinguniverse.com/company-histories/f-hoffmann-la-roche-ltd-history/

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиФизиологияЛечения