Начало История на медицината Създаване и развитие на вибратора заек

Създаване и развитие на вибратора заек

От 07.09.1983г.

Създаване и развитие на вибратора заек - изображение

Тъй като 22.09.2013 година се счита за международен ден на заека, работещите в американската компания за производство на секс играчки "Vibratex" са провокирани да направят своеобразен преглед на историческите събития, разказващи за любопитното създаване и развитие на вибратора заек. Този модел вибратор е сред най-продаваните от почти всички секс играчки.

Историческият път на вибратора заек може да бъде обобщен по следния начин:

1. 1983 година: Поява на вибраторите с накрайник с животински форми

По думите на Шей Мартин, "Vibratex" става първата компания, внасяща вибратори с двойно предназначение. По това време той е единственият собственик на компанията.

Първоначално вибраторите са се правили в Япония, където на производителите не се разрешавало да изработват вибратори. Устройствата се оформяли по такъв начин, че да изглеждат визуално като животни. Оцветявали се в ярки цветове, за да заблуждават правоприлагащите органи, забраняващи употребата на секс играчки. Други компании, които внасят продуктите си от Китай не се съобразяват с подобни рестрикции, те си позволявали широк асортимент от секс играчки, някои от които пресъздавали реалистично дори кръвовосни съдове върху вибраторите.

През 1983 година започнали да се появяват продукти на "Vibratex" с вид на бобър, кенгуру, костенурка, като вътрешната част на всеки от тях е с фалическа форма.

2. 1984 година - дебют на заека

Дизайнерите на "Vibratex" разработили нов вид вибратор, който притежава революционно допълнение - характеризира се революционни въртящи се перли в основата на уреда, предназначени за допълнителна стимулация. Историята разказва, че именно заекът е предпочитаното животно за пресъздаване върху вибратора, тъй като дългоухото животинче се считало за талисман. Допълнителен фактор в полза на заека бил фактът, че според китайския календар Шей Мартин бил роден в годината на заека. Първите продажби на играчката в секс магазините в Сиатъл били доста добри.

3. 1997 година - първи иновации

През 1997 в магазините на Ню Йорк се появява новият модел вибратор, носещ името "Habit Rabit", който е захранван от батерия, разположена в основата на играчката, за разлика от по-старите модели, при които батериите се намирали отделно от устройството и се свързвали с кабел.

4. 1999 година - секс играчката се разпространила мълниеносно

Успехът на този тип вибратор става още по-голям през 1999 година, когато се бележи началото на онлайн пазаруването. То коренно променя основите на историята на секс играчките поради факта, че по този начин се осигурява дискретност на клиентите. По данни, съхранени от притежателката на магазин за играчки за възрастни Анн Съмърс, през 1999 година са продадени около милион вибратори със заек в основата.

5. През 2005 година

Важен факт, подпомагащ развитието на историята на вибратора заек, е допълнителната популярност, придобита от Американската звезда Опра Уинфри. Тя осигурява допълнителни продажби за този вид вибратор, сравнявайки го с марката автомобили "Rolls Royce".

6. През 2008 година - пълна промяна със стил

Шикозна пълна промяна на играчката за възрастни е направена от конкурентна компания. Събитието е факт през 2008 година, а външният вид на продукта е заимстван от "Vibratex". Сменен е единствено цвета (изцяло в полза на бялото).

7. През 2008 година - убийте заека

Републиканецът Трой Кинг се намесва в историята на секс играчките, обявявайки ги за неморални. В средата на 2008 година политикът казва, че ще изиска тяхната забрана, като това, без съмнение се отразява негативно и на вибратора заек. Той дори твърди, че е негов дълг да арестува всеки, който ползва секс играчки. В отговор на това бившият кандидат за Губернатор на Алабама, Лорета Нал стартира кампанията "Играчки за Трой". Тя окуражава всички жени да изпратят по пощата своите вибратори директно до офиса на Кинг.

8. През 2009 година - вземете заека

Появява се нов модел вибратор, наречен "Rabbit Dancer". Той е умалена версия на класическия вибратор заек. Иновацията е, че горната част, където се намира заекът, може да се махне от основата и да се използва самостоятелно.

9. През 2013 година - заекът днес

След 1984 година моделите вибратори със зайци се умножили многократно. Отделни проучвания сочат, че ежегодно се продават над 5 милиона вибратори от този тип. Все още дизайнът на вибратора заек напомня вида на класическия артикул на "Vibratex". Непрекъснато се правят подобрения, сред които са и допълнителни опции за контрол на интензитета на вибрациите. През 2014 се чества 30 годишнината от пускането на пазара на секс играчката. Очаква се да се появи нов модел допълващ развитието на вибратора заек.

Статията е част от историята на:

4.5, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://www.cosmopolitan.com/sex-love/advice/history-of-the-rabbit

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаЛайфстайлЛюбопитноТестовеСнимкиАлтернативна медицинаРецептиКомпании и организацииСпортНовиниЛичностиОткритияПсихологияАнкетиЗдравни съветиЗдравни проблемиОрганизацииФизиологияСпециалистиХранене при...Социални грижиЛеченияБотаника