Начало История на медицината Американските индианци като част от историята на човешката еволюция

Американските индианци като част от историята на човешката еволюция

От 1492г.

Американските индианци като част от историята на човешката еволюция - изображение

Северна Америка, Америка, Южна Америка и Карибските острови са земите, обединили екосферата на индианците. Преди около 20 000 години, ледниците, които са оформили северното полукълбо съхранявали толкова огромно количество вода, че нивото на океана било с триста фута по-ниско, отколкото днес. Своеобразен земен мост оформил Беринговия проток, образувайки сухоземната връзка между Северна Азия и Америка. Азиатските предци на американските индианци първи мигрирали от Сибир към Аляска преди 14 000-15 000 години. Тази връзка съществувала допреди около 10 500 години. Разпаднала се, когато температурите започнали да достигат съвременните си нива. Впоследствие връзката чрез Беринговия проток е отрязана от покачилото се морско равнище. Изолацията на расата на американските индианци, продължила до момента, в който европейците достигнали Америка през 1492 г. През тази година испанската експедиция, водена от Христофор Колумб акостирала на Бахамите.

Първоначално се използвало нарицателното "индийски", за да се наименува новооткритият народ, защото Колумб се е опитвал да достигне Далечния Изток, откривайки континента Америка. За съжаление на този етап европейската идея относно това как са изглеждали азиатските и индийските народи се размивала. Колумб преценил, че е достигнал до Индия, описана от Марко Поло, който в разказите си нарекъл местните индийци. Моментът, в който европейците решили, че коренното население на Америка е различно от това в Далечния изток, нарицателното индийци вече било масово възприето за американските индианци. За да се избегне объркване с народите на индийския субконтинент, се въвежда терминът индианци.

Американските индианци имат червеникаво-кафява кожа. Косата им е тъмно кафява или черна и права, с кръгло сечение на косъма. Окосмяването по лицето и тялото обикновено са оскъдни. Плешивостта при мъжете е рядкост. Очите при индианците са кафяви или черни, а носът е дълъг и тесен. Формата на главата обикновено е доликокефална, а тази на резците – най-често лопатовидна. Повечето индианци (91 %) са с кръвна група О.

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://www.internetlooks.com/humandifferentiation.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСпортНовиниСоциални грижиПсихологияАнкетиРецептиВидеоАлтернативна медицинаКомпании и организацииЛичностиОткрития