Начало История на медицината Древно знание за биологията

Древно знание за биологията

От -800г.

Древно знание за биологията - изображение

За най-ранните хора било изключително съществено знанието за биологията, включващо за растенията и животните, защото до голяма степен от него зависел и животът им. Това включва познанието за анатомията и поведението на животните, включително и моделите им на придвижване по време на миграции.

Въпреки това за първа важна повратна точка в областта на биологичните знания може да се приеме неолитната революция преди около 10,000 години. Тогава населението за пръв път започва да засява земеделски култури, а някои новоопитомени животни започват да придружават уседналите общества.

Древните култури на Месопотамия, Египет, Индийския субконтинент и Китай записват немалко добри лекари и студенти по природни науки като Занг Жонжин, Имхотеп и Хеси Ра, придържащи се към независими сложни системи на природна философия.

Въпреки това, корените на съвременната биология, датиращи от около 800 г.пр.Хр. могат да се проследят до светските традиции на древногръцката философия.

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_biology

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаКомпании и организацииЛюбопитноЛайфстайлЛичностиОткритияГеографияПсихологияНовиниОрганизацииПроизводителиСнимкиРецептиАлтернативна медицинаСпорт