Начало История на медицината Формиране на организация "Marie Stopes International"

Формиране на организация "Marie Stopes International"

От 1975г.

Формиране на организация "Marie Stopes International" - изображение

Клиниките, основани от Мари Стоупс продължават да работят и след смъртта на английската авторка, но от началото на 1970 г. те са били във финансови затруднения. През 1975 г. те били принудени да обявят доброволна ликвидация. Съвременната организация, която носи името на Стоупс е създадена една година по-късно като международна неправителствена организация, която работи в областта на подобряване на репродуктивното и сексуалното здраве. "Marie Stopes International" е със седалище в Лондон, Великобритания. Организацията лобира в полза на аборта, предлагайки разнообразие от репродуктивни здравни услуги включително консултации, вазектомия и аборти в Обединеното кралство.

През 2012 г. "Marie Stopes International" започва да извършва услуги по семейно планиране и репродуктивно здраве чрез повече от 600 центрове, 2900 социални франчайзи и 370 мобилни клинични екипи в 37 страни, с които тя работи. Основните услуги на организацията включват: семейно планиране; безопасен аборт и грижи след манипулацията; майчинско и детско здравеопазване, включващи сигурно и безопасно раждане и гинекологични манипулации; диагностика и лечение на полово предавани инфекции и превенция на ХИВ и СПИН.

Ангажираните с "Marie Stopes International" хора считат, че предоставените от тях услуги през 2012 г. предотвратяват около 5,3 милиона нежелани бременности, 11 300 смъртни случаи на родилки и извършване на 2,1 милиона небезопасни аборта. През 2012 г. е имало 13,6 милиона жени, които използвали методи и средства за контрацепция, предоставени от организацията.
„Marie Stopes International“ работи с маркетингови програми за контрацепция в 17 страни, а през 2008 г. организацията открива филиал в Мексико Сити, където законодателна промяна е позволила подобряването на достъпа до услуги, сред които е и абортът.

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Stopes

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиИсторияФизиологияОбразованиеЛайфстайлКлинични пътекиСоциални грижиЗдравни съветиНовиниОрганизацииЛюбопитноНормативни актове