Начало История на медицината Гръцки и римски източници, разказващи за историята на биологията

Гръцки и римски източници, разказващи за историята на биологията

От -65г.

Гръцки и римски източници, разказващи за историята на биологията - изображение

Множество древногръцки учени са допринесли за процъфтяващото развитие на историята на биологията. Сред тях най-ярко се откроява "Зоология" на Аристотел.

Друг ценен източник е "Трактат за билките", написан през 3 век преди Христа от Диокъл. За съжаление трактатът не е бил запазен през вековете. Това принуждава Диоскорид да започне оформянето на своя труд, озаглавен "De Materia Medica" през 65 пр.Хр.

Снимката е част от произведението на Диоскорид


Римските представители, допринесли със своя труд за развитието на историята на биологията също не са малко. Откроява се "Naturalis Historia", написана от Плиний Стари.

Снимката е част от "Naturalis Historia"

"Naturalis Historia", наред с работата на Катон Стари, известна като "De Agricultura", изследваща земеделските науки и медицината бележат част от немалкото римско влияние в областта на историята на биологията. Трактатът "De Agricultura" е написан около 198 година преди Христа.

Бурното историческо развитие на биологията по време на Римската империя се прекъсва от нейния крах и продължава в Ислямския период.

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. https://explorable.com/aristotles-zoology

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитноПроизводителиРецептиСоциални грижиСнимкиПсихологияОрганизацииАлтернативна медицинаКомпании и организацииСпортЛичностиОткрития