Начало История на медицината Австралопитекус африканус като част от човешката еволюция

Австралопитекус африканус като част от човешката еволюция

От 1924г.

Австралопитекус африканус като част от човешката еволюция - изображение

Aвстралопитекус африканус е изчезнал хоминиден вид, който в доста отношения е сходен с австралопитекус афаренсис, а двата вида имат характеристики, сходни на хората и приматите. В сравнение с австралопитекус афаренсис, аu.africanus имали кръгъл череп с по-голямо количество мозък и по-малки зъби.

Маймуноподобните характеристики включват сравнително дългите ръце, масивната долна челюст, силно скосеният вид на лицето, което сякаш е „изсечено” под черепната кухина. Въпреки че тези хоминиди се движили изправено на краката си, те умеели и да се катерят добре по дърветата. Много учени вярват, австралопитекус афаренсис са сред родоначалниците на биологичния род Хора.

Таунг, е името на находка от фосили (на дете) на австралопитек, направена през 1924 г. След като откривателят на фосилизираните кости, д-р Реймънд Дарт ги описва им дава видовото наименованиe австралопитекус африканус. Въпреки тези значителни открития, на научната общност са необходими 20 години, за да приеме, че австралопитеките действително са част от родословното дърво на хората.

Фосилите от австралопитекус африканус доказват, че отделните индивиди се придвижвали изправено. Уникалната човешка S-образна извивка в долната част на гърба, подпомагаща пружиниращото ходене се срещатала и при този вид австралопитеки.
Доказано е че австралопитеките били всеядни, а австралопитекус африканус не правили изключение. За това свидетелстват микроизносванията по фосилизираните зъби. Отделните индивиди достигали от 115 до 138 см на височина, а тежали около 40 кг.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://humanorigins.si.edu/evidence/human-fossils/species/australopithecus-africanus

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛюбопитноЛайфстайлСнимкиРецептиНовиниАнкетиЗдравни съветиПсихологияСоциални грижиОрганизацииЛичностиНормативни актовеКлинични пътекиХранене при...СпортЛечения