Начало История на медицината Хомо рудолфензис като част от еволюцията на хората

Хомо рудолфензис като част от еволюцията на хората

От 1986г.

Хомо рудолфензис като част от еволюцията на хората - изображение

Хомо рудолфензис е изчезнал вид от род Хора, живял преди около 1,9 милиона години. Единственият фосил на череп, за който е доказано, че принадлежи на индивид от вида Рудолфов човек е открит през 1972 година на източния бряг на кенийското езеро Туркана. Находката носи името „KNM ER 1470”.

Първоначално се считало, че черепът е от Хомо хабилис, а възрастта му била около 3 милиона години. Именно тя предизвикала задълбочени дискусии сред палеонтолозите. При такава възраст се очаквало Хомо рудолфензис да е по-стар от известните до този момент на учените австралопитеки, от които се предполага, че са произлезли Хомо хабилис. Впоследствие датировката била коригирана. Поради значителните различия с останалите фосили от представителите на Хомо хабилис, през 1986 г. черепът бил класифициран в самостоятелен вид, съществувал паралелно с него.

Приблизително така е изглеждал Рудолфовия човек

Поради оскъдните данни за вида Хомо Рудолфензис, темата за тях се превръща в предмет на хипотези за много палеонтолози. Предполага се че Homo rudolfensis (от латински) е приличал повече на маймуна, отколкото на късните представители на хората, въпреки големия си мозък и изправеният начин на придвижване.

През март 2007 г. екип, ръководен от Тимъти Бромидж, антрополог в ню йоркския университет се постарал щателно да реконструира реконструирани черепа „KNM-ER 1470”. Новата работа пресъздава много повече маймуноподобни черти от очакваните резултати. Черепният обем в на масивните кости съхранявал от 752-526 cm³, въпреки че тези мерки повдигат някои противоречия. Бромидж и неговият екип съобщили, че са използвали биологичните си знания, придобити до момента на откритието на любопитната находка. Учените се позовали на точната връзка между размерите на очите, ушите и устата при повечето бозайници. По-скорошната публикация на Бромидж коригирала вместимостта на черепната кухина от 752 до 700 cm³.

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://bg.wikipedia.org/wiki/Homo_rudolfensis

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛюбопитноЛайфстайлСнимкиРецептиНовиниАнкетиПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиОрганизацииЛичностиНормативни актовеКлинични пътекиХранене при...СпортЛечения