Начало История на медицината Australopithecus bahrelghazali като част от австралопитеките

Australopithecus bahrelghazali като част от австралопитеките

От 1995г.

Australopithecus bahrelghazali като част от австралопитеките - изображение

Фосилизирани останки от Australopithecus bahrelghazali са открити за пръв път през 1995 година благодарение на работата на палеонтологът Мишел Брюне в долината Бар ел Газал близо Коро Торо в Чад. С помощта на изследване с радиоактивни изотопи на химичния елемент берилий, станало ясно, че вкаменелостите датират от около 3,60 милиона години.

Находката, направена от Брюне се състояла от долночелюстни фрагменти, втори долен резец, долните кучешки зъби и четирите предкътници. Ученият нарекъл откритата от него проба с името "KT-12/H1".

Установило се, че долната челюст на KT-12/H1 има сходни характеристики със съзъбието на Australopithecus afarensis. Това твърдение накарало изследователи като Уилям Кембъл да считат, че Авел не е направил откритие на нов отделен вид, а е попаднал на разновидност на afarensis Australopithecus. До 1996 г., Брюне и неговият екип класифицирали пробата KT-12/H1 като образец за холотип на Australopithecus bahrelghazali.

Това твърдение е трудно да се докаже, защото този вид е загадка, тъй като според някои намереното от Брюне представлява единственият премер за вкаменелост на Australopithecus bahrelghazali, намерен в централна Африка.

Става ясно, че тази находка също е от голямо еволюционно значение, тъй като за откритото от Брюне може да се говори като за начало на ново "разклонение" в еволюционната линия на ранните хоминиди.

Статията е част от историята на:

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://en.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_bahrelghazali

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛайфстайлЛюбопитноСнимкиРецептиНовиниАнкетиПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиОрганизацииЛичностиНормативни актовеКлинични пътекиХранене при...СпортЛечения