Начало История на медицината Australopithecus sediba: новооткрит представител на хоминидите

Australopithecus sediba: новооткрит представител на хоминидите

От 04.2010г.

Australopithecus sediba: новооткрит представител на хоминидите - изображение

Australopithecus sediba е новооткрит представител на хоминидите. Открити са добре запазени останки от Au. sediba в пещерата "Malapa" в Гуатенг (провинция близо до Йоханесбург, Южна Африка). Седиментите, съхранили древните останки датират от около 1,977 милиона години и според някои учени находката е пример за съществуването на най-ранните предшественици на хората.
Двете находки на Au. sediba са възстановени от седиментите в пещерата Малапа чрез запълване. Първата находка - „Mh1“ се състои от частично запазен череп на млад мъжки индивид (на възраст около 12-13 години), включващ фрагменти от челюстта и отделни части от скелета - десен крак и ръка, тазова кост.

Снимки на находка Mh1 и Mh2 могат да се видят по-долу:

Схемата показва къде да открити MH1 и Mh2

Втората находка, наречена „MH 2“ включва кости от женски възрастен индивид и включва отделни максиларни фрагменти, зъби и скелетни останки - десен крак и ръка тазова кост.

Според проучване, направено през април 2010 г. става ясно, че възрастта на останките от Au. sediba е около 1.78-1.95 милиона години. Според учените Au. sediba имали  по-малки тела в сравнение с Хомо еректус. Те били с издължени горни крайници (с примитивна структура) и големи ставни повърхности. Въпреки това те се движили изцяло на два крака. Находките от пещерата Малапа са класифицирани като често от групата на австралопитеците, защото мозъкът им е сравнително малък, а ръцете им са по-дълги, в сравнение с преките човешки представители.

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://archaeology.about.com/od/australopithecus/ss/Australopithecus-Sebida.htm

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛайфстайлЛюбопитноСнимкиРецептиНовиниАнкетиПсихологияЗдравни съветиЛичностиСоциални грижиОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиХранене при...СпортЛечения